Cursus liplezen

Liplezen in groep


Onder Ons biedt cursussen liplezen, ook spraakafzien genoemd, voor volwassenen aan op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Een logopedist(e) of audiologe geeft de lipleesles aan een kleine groep cursisten.


                                                         

Praktische informatie lipleescursus


Een cursus liplezen volgt het ritme van het schooljaar. Tussen eind september en mei geven we gedurende 20 weken les op een vast moment. De lessen van telkens anderhalf uur vinden meestal plaats

tijdens de avond en niet tijdens de schoolvakanties (dit kan anders zijn

per locatie). Een logopedist(e) geeft de lipleesles aan een beperkte groep cursisten.


Doelgroep: Onder het motto Bekijk het van twee kanten zijn de cursussen toegankelijk voor zowel slechthorende en doof geworden volwassenen als voor hun (horende) partner, vrienden en zorgverleners. Deze aanpak werkt verrijkend voor beide partijen.

Proefles vooraf


Op een proefles krijg je uitgebreide informatie over liplezen en over hoe een lessenreeks eruit ziet. Geïnteresseerden volgen een half uurtje proefles en kunnen zich daarna inschrijven voor de lessenreeks.

Contacteer het secretariaat om een proefles aan te vragen.


Lipleescursus op verschillende plaatsen in Vlaanderen.


We bieden verschillende startdata en cursuslocaties aan. Zo kan je een cursus liplezen volgen in Aalst, Antwerpen (ochtendcursus),   Mechelen, Mol. Bij voldoende inschrijvingen kan er een nieuwe locatie opgericht worden. Ook starten we met online cursus.


Een cursus gaat definitief van start als er minstens 8 personen zijn. De meeste groepen komen wekelijks bijeen.

Cursisten die al een jaar liplezen volgden bij Onder Ons, kunnen via het contactformulier zich online inschrijven voor het volgende cursusjaar op de locatie van hun keuze.

Met vragen kan je terecht op het secretariaat van Onder Ons via het contactformulier of telefonisch.

Inschrijving


Bij het inschrijven van een cursus word je automatisch lid van de vereniging Onder Ons. Je ontvangt een tijdschrift boordevol informatie. De kostprijs voor de volledige cursus bedraagt €120,00. (dwz. €90,00 euro cursusgeld en €30,00 lidgeld).


Je kan 120€ storten op rekeningnummer BE88 4088 0708 6141 op naam van Onder Ons vzw

Geef als omschrijving: je naam en de cursuslokatie.


Alle hulpverlening steunt op vrijwilligers: slechthorenden, doven en horenden ijveren

samen voor een samenleving waarin iedereen mekaar verstaat.